Friday, March 25, 2011

: : Triffle : :


Ari ni ada makan2 kat opis sebelum sembahyang jumaat. . . . 
aku x idea nk masak apa, kebetulan bahan2nyer ada so aku watlah triffle tuk 
dijamu utk member2 kat opis. . . . .
ni lah hasilyer. . . .


Bahan2nyer
 *lapisan pertama
1 bungkus kek swiss roll/kek span (dipotong)

* lapisan kedua
2 sudu besar tepung kastard
3 cawan susu segar
3 sudu besar gula
1 biji telur

* lapisan ketiga
1 tin fruit coktail

* lapisan keempat
1 kotak agar2 segera perisa strawberry




Cara membuatnya 
1. Potong swiss roll / kek span dan susun dalam bekas.
2. Tapiskan fruit coktail,simpan kan sedikit air nya utk dibasahkan sedikit swiss roll/kek span yang telah disusun dlm bekas tadi,
3. Satukan semua bahan lapisan kedua dan masak sehingga pekat dan angkat dan tuang kastard keatas kek hingga tertutup kek.
4. Masak jeli mengikut sukatan yang telah tersedia dan ketepikan.
5. Letakkan fruit coktail keatas lapisan kastard tadi kemudian tuang jeli dan sejukkan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails